تحلیل و پایش مستمر واردات و شناخت نیاز کشور به آن، اهمیت قابلتوجهی در برنامهریزی برای توسعه فناوری و آینده صنعتی و اقتصادی کشور دارد. نگاهی به نیازمندیهای صنایع مختلف کشور به اقلام وارداتی پایه، واسطه و حتی نهایی، وابستگی و اثرپذیری قابلتوجهی را نشان میدهد؛ این موارد ازجمله مهمترین زمینههای ضررپذیری اقتصادی کشور هستند که تجربیات سالهای گذشته در شرایط تحریم، این کاستیها را بارزتر نموده است.
از این رو، توسعه فناوریهای منتج به تابآوری اقتصادی کشور که توسعه فناوریهایی است که موجب دستیابی به صنعتی پایدار و رقابتپذیر میشود، میتواند به ارتقا تابآوری اقتصادی کشور کمک شایانی نماید.
نظر به اهمیت بحث اثبات فناوری و کاهش ریسک سرمایهگذاری بعدی برای اقلام مورد نیاز، برنامه حمایت از ساخت مواد صنعتی وتوسعه فناوریهای فرایندی حوزه مواد توسط صندوق پژوهش و فناوری مدرس و با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت برگزار میگردد.
تحلیل هوشمندانه و مستمر آمار واردات و صادرات کشور و بررسی مواردی که دارای واردات قابلتوجه و صادرات محدود بوده است، نشان میدهد که ممکن است محصولات این گروه کالاها در کشور تولید شوند، اما مشخصا نیاز مصرفی بالاتر از توان و ظرفیت تولیدی است. این شرایط نقیض رویکرد افزایش تابآوری اقتصادی میباشد. به همین دلیل این برنامه با رصد، بررسی، شناسایی این موارد به تعداد مشخص موضوع به شرح زیر رسیده است:
به منظور مشخص شدن آنچه از منظر فنی مور نظر است، فرم پیشنهاد طرح (RFP) به شرح زیر است:
پیگمانها و فرآوردههای ترکیبات کروم
این برنامه با هدف کمک به اثبات فناوری تولید مواد صنعتی مورد نیاز کنونی و آتی واحدهای صنعتی و معدنی کشور ایجاد شده است. در این برنامه وجود نمونه اولیه تکرارپذیر (سطح آمادگی حداقل۳)، استقرار یا خروج موفق از شتابدهندههای تخصصی، مراکز نوآوری، مراکز رشد و پارکها یا اجرا توسط شرکت های فناور و وجود بازار بالفعل الزامات ورودی طرح هستند.
همچنین وجود یکی از سه مولفه (هم سرمایهگذار- بهرهبردار-خریدار)، اثبات فناوری موفق، ایجاد یا توسعه شرکت فناور با محصول دارای سطح آمادگی فناورانه بالاو ارائه برنامه اجرایی جهت ادامه مسیر تجاریسازی و تولید انبوه خروجی مورد انتظار است.
شایان ذکر است نوع حمایت در این برنامه کمک، تسهیلات و تسهیلات مشروط در صورت دستیابی به تمامی شرایط مورد نظر است.
الویت انتخاب جهت پذیرش طرحها شامل بخشهای زیر است:
مراحل اجرای برنامه
در مرحله اول نیاز است اقدامات صورت گرفته فناوران در زمینه های ذکر شده به همراه رزومه تیم مجری ارسال گردد. در صورت پذیرش اولیه و متناسب با طرح، فرم سوالات تکمیلی لازم تهیه شده و برای فناوران محترم ارسال میشود. در فرم مذکور هزینه های مورد پذیرش جهت حمایت، مراحل پرداخت، موارد هزینه کرد هر مرحله از پرداخت و مستندات لازم برای نظارت بر تکمیل هر مرحله و خروجی هر مرحله تعیین می شود. در نهایت و در صورت تایید توسط تیم داوری، فرایند اثبات فناوری در مدت زمان مشخص توسط تیم فناور آغاز میگردد.