در طول چند دهه اخیر، نخبگان، مراکز پژوهشی و صنعتی فراوانی، تجربههای موفق و قابلقبولی در زمینه مواد پیشرفته داشتهاند و اقدامات موثر و قابلتوجهی در این حوزه صورت گرفته و بعضا خروجیهای فناورانهای نیز داشته است. اما سازماندهی منسجم در این حوزه، به پیشرفت روزافزون و نتیجهبخشی در جهت توسعه فناوریهای مواد پیشرفته مور نیاز کشور کمک خواهد کرد.
در این زمینه، صندوق پژوهش و فناوری مدرس با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، با نگاه ویژه بر تثبیت جایگاه پژوهش و نوآوری در صنایع، ایجاد شبکهای پویا و با بازده قابلتوجه در میان اجزای زیستبوم نوآوری موجود، بهگونهای که بتواند بخشهای گسترده حوزه مواد پیشرفته را پوشش دهد و با هدف ارتقا توان فناوری کشور در تولید مواد و سامانههای جدید و نوظهور و راهبردی موردنیاز با احزار پتانسیل مصرف کشور در این حوزه، اقدام به برگزاری برنامه نمونهسازی مواد پیشرفته و سیستمهای فرآیندی نوظهور و بدیع در کشور کرده است. شتابدهندههای تخصصی حوزه مواد به عنوان زیرساخت زیستبوم نوآوری، برنامه را اجرا میکنند
در گام نخست، اجرای برنامه در دو حوزه مواد هوشمند و مواد زیستی از زیرشاخه های مواد پیشرفته در دستور کار قرار دارد.
در این برنامه، نمونهسازی در سطوح آمادگی فناورانه پایین، در حوزه مواد پیشرفته، مواد استراتژیک و حیاتی موردنیاز کشور اجرا میشود و خروجی موردنظر، هستههای فناور یا شرکت نوپا مستعد جذب و سرمایهگذاری و دارای نمونه اولیه تکرارپذیر و قابل استقرار برای توسعه آتی در شتابدهندههای تخصصی حوزه مواد کشور است.
همه اشخاص حقوقی یا حقیقی در قالب هسته متمرکز میتوانند در این برنامه شرکت کنند و همچنین فرصت ادامه همکاری برای اثبات فناوری و تجاریسازی نمونه را با شتابدهندههای تخصصی حوزه مواد خواهند داشت.
در این برنامه، حمیدرضا شاهوردی دستیار معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری و مسئول برنامه مواد و فرآیندهای پیشرفته در ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، ۱۰ خردادماه ۱۴۰۱ از ساعت ۹ تا ۱۱ در محل صندوق نوآوری و شکوفایی سخنرانی خواهد داشت.